Over deze website

Wat is bestehostingproviders.nl?

Bestehostingproviders.nl vergelijkt hostingproviders op bepaalde kwalitatieve kenmerken. We richten ons met name op veiligheid en connectiviteit van hosting.

 

Doel en missie

Bestehostingproviders.nl heeft als doel consumenten, instellingen en bedrijven objectief te informeren over de kwaliteit van hostingproviders, en dan met name op het gebied van veiligheid en connectiviteit van de aangeboden diensten. We concentreren ons daarbij op hostingproviders die op de Nederlandse en Belgische markt actief zijn.

Het doel is dus om gebruikers van hosting bewust te maken van veilige en onveilige aspecten van hosting en van het belang van het gebruik van moderne verbindingen. We willen je helpen om beter en makkelijker een keuze te maken voor een hostingpartij.

Tegelijkertijd is deze website een stimulans voor hostingproviders om te streven naar een veilig, snel en toekomstbestendig internet.

 

De huidige hosting vergelijkingswebsites vergelijken hostingpartijen vooral op prijs.
Maar hoe kun je zien of die goedkope hostingprovider ook een goede is? Kun je er veilig je website en e-mail hosten en is de hosting snel? Bestehostingproviders.nl zoekt dat voor je uit en vergelijkt hostingproviders op kwaliteitscriteria zoals veiligheid en snelheid.

 

Wordt de prijs niet meegenomen in de resultaten?

In tegenstelling tot andere hosting vergelijkingswebsites, vergelijken wij dus niet in eerste instantie op prijs. Natuurlijk is de prijs van je hostingpakket belangrijk, maar dan zonder in te boeten op factoren als snelheid en veiligheid van de hosting.

 

Hoewel wij niet direct op prijs vergelijken, ontdekten we dat hostingproviders die goed scoren in onze tests gemiddeld helemaal niet duurder zijn. En omgekeerd is het niet zo dat goedkoop per se duurkoop is. Er zijn dus dure hostingproviders die niet goed scoren en goedkope hostingproviders die heel goed scoren. Onze eerste, voorzichtige, conclusie is dat je op basis van de prijs niet zoveel over de kwaliteit kunt zeggen. Wel lijkt het zo te zijn dat de allergoedkoopste hostingproviders minder goed scoren op onze kwaliteitscriteria.

 

In de toekomst zullen we waarschijnlijk wel een prijsniveau gaan vermelden bij de geteste hostingproviders. We vermelden dan geen exacte prijs, maar je krijgt wel een indicatie. Op deze manier is het mogelijk om de prijs te laten meewegen in je keuze of om de voor jou geschikte prijs-kwaliteitverhouding te selecteren.

 

Reviews

Op de meeste hosting vergelijkingswebsites vergelijk je hosting op zaken als schijfruimte, dataverkeer, aantal databases en mailboxen en prijs. Bijna altijd kun je op deze sites ook reviews lezen van klanten. De vraag is of dit altijd objectief is. Wij vinden in elk geval van niet en we weten dat sommige hostingproviders klanten belonen voor een positieve review. Erg objectief zijn de reviews dan niet meer. Andersom zijn er concurrenten die bewust negatieve beoordelingen plaatsen om zelf beter naar voren te kunnen komen.

 

Wij meten wat jij wilt weten

We willen objectieve informatie geven over belangrijke eigenschappen van hosting die vaak niet in de specificaties van het hostingpakket worden vermeld. Wij onderzoeken de beschikbaarheid van IPv6, HTTP/2, DNSSEC, etc. én we leggen uit wat die termen inhouden en waarom het belangrijk is dat je hoster het aanbiedt.

Per hostingprovider zijn die eigenschappen getest. De testresultaten houden we actueel door regelmatig te hertesten. Bij elke provider staat vermeld wanneer deze voor het laatst is getest.

 

Objectiviteit

We testen alleen meetbare eigenschappen van hosting omdat het geven van objectieve informatie over de hostingkwaliteit het doel van deze website is. Daarom staan er geen reviews op deze site en die komen er ook niet. Ook kan een hostingpartij de testresultaten niet beïnvloeden. Behalve dan door verbeteringen aan te brengen in zijn product natuurlijk.

 

Aanmelden

De hostingpartijen zijn door ons geselecteerd. Aanmelden is wel mogelijk, maar een hostingprovider wordt alleen toegelaten als deze aan bepaalde criteria voldoet.

Vermeldingen op deze website zijn gratis en ook rekenen wij geen kosten voor het testen en hertesten.

 

Verdienmodel

Wij genereren inkomsten uit deze site via memberships. Een hostingprovider kan tegen vergoeding zijn logo bij zijn profiel met testresultaten plaatsen. Daardoor valt het profiel meer op. Daarnaast is de website van de hostingprovider met een membership te bezoeken via de knop Bezoek website. Members met een score van 100% mogen het keurmerk ‘quality control’ gebruiken. Dit keurmerk wordt ook bij hun profiel geplaatst.

 

Via deze website kun je niet rechtstreeks, of via een link, een hostingpakket bestellen of overstappen naar een andere hostingprovider. Members kunnen dus alleen een button naar hun website laten opnemen op deze website en niet naar een bestelpagina.

 

Op geen enkele manier worden de testresultaten beïnvloed door het membership. Het is dus niet mogelijk om hoger te scoren door een membership af te sluiten. Bij gelijke score van twee hostingproviders wordt echter de member geplaatst boven de niet member in de ranglijst.

 

Er zijn verschillende soorten memberships. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.