Groene hosting

Wat is het?

Voor hosting zijn webservers en DNS servers nodig en deze gebruiken veel stroom. De servers staan in datacenters en deze gebruiken ongeveer 2% van alle energie op de wereld. Hoe groen een hostingprovider is, wordt o.a. bepaald door het datacenter waar de servers staan. Een groen datacenter draait op groene stroom en gaat efficient om met energie.

Waarom is het belangrijk?

Duurzame, groene energie is zeer belangrijk voor het behoud van onze aarde. Je kunt je steentje bijdragen door je website onder te brengen bij een groene hostingprovider.

 

Groene hosting heeft geen relatie met veiligheid of met connectiviteit, de aandachtsgebieden van bestehostingproviders.nl. We hebben het als extra meegenomen omdat dit voor een groeiende groep mensen een punt is dat ze willen laten meewegen in hun keuze.

Hoe hebben we het getest?

Op de website van The Green Web Foundation hebben we de domeinnaam van de hostingprovider ingevoerd. Op deze website wordt gecheckt of de servers in een groen datacenter staan of niet.

 

Groene hosting telt niet mee voor de ‘Beste hostingprovidersscore’. Het is dus enkel een vermelding waarop je kunt selecteren.

Meer informatie

Door servers in een groen datacenter te plaatsen, kan de hostingprovider een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu. De servers hebben de grootste impact op milieuvriendelijkheid bij een hostingprovider.

 

Nog groener kan natuurlijk door algemene maatregelen te nemen, zoals groene stroom op het kantoor, paperless office, bewust omgaan met energie, zonnepanelen, warmtepompen, etc. Deze factoren spelen ook een rol, maar ze zijn niet door ons te controleren en de impact van de servers op het milieu is veel groter dan de maatregelen die op kantoor genomen kunnen worden.