Advies en hulp bij kiezen

Hosting vergelijken

Hosting vergelijken kun je doen op prijs, schijfruimte, hoeveelheid dataverkeer, aantal mailboxen, etc. Maar hoe weet je wat goede hosting is en waar moet je op letten?

 

Hosting kiezen

Bestehostingproviders.nl helpt jou met het selecteren van een goede hostingpartij.

Wij vergelijken hostingproviders niet op prijs en schijfruimte, zoals je op andere hosting vergelijkingswebsites gebeurt. Je bent dan al snel geneigd om te kiezen voor de hostingpartij die de meeste schijfruimte biedt voor de laagste prijs. Dat hoeft niet per se goede hosting te zijn. Het maakt trouwens niet eens zoveel uit of je nou veel of weinig schijfruimte heb in je hostingpakket, omdat de meeste mensen niet meer dan 3 GB nodig hebben voor hun website en e-mail. Een hostingpakket van 50 GB is dan overkill.

 

Bestehostingproviders.nl vergelijkt hosting op bepaalde kwaliteitskenmerken. Daarbij hebben we trouwens ontdekt dat de hostingproviders die goede en veilige hosting leveren en gemiddeld genomen niet duurder zijn. En het is niet zo dat goedkoop altijd duurkoop is. Er zijn dure hostingproviders die niet goed scoren in onze tests en goedkope hostingproviders die heel goed scoren. Wel lijkt het beter om de allergoedkoopste hostingproviders te mijden.

 

Ga voor kwaliteit

Aan de prijs kun je dus niet zien of een hostingprovider veilige en snelle hosting aanbiedt. Je merkt dat wellicht pas achteraf omdat je website trager is dan je had verwacht en misschien zelfs wel eens is gehackt.

 

Hoe helpt bestehostingproviders.nl jou?

Bestehostingproviders.nl is zo opgebouwd dat de best scorende hostingproviders bovenaan staan. Wil je de beste hostingprovider, kies dan een van de bovenste hostingproviders. Je weet dan zeker dat je een goede hostingprovider hebt. Eentje die veilige en toekomstbestendige hosting belangrijk vindt.

 

Wil je een hostingpartij kiezen op basis van onderdelen die jij belangrijk vindt, dan helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Vink jouw eisen aan en de hostingproviders die eraan voldoen zullen overblijven.

 

We begrijpen dat termen als HTTP/2, EDNS Compliance en DNSSEC veel mensen niet zoveel zeggen. In het menu Uitleg kun je meer lezen over elk onderdeel. We hebben geprobeerd om in begrijpelijke taal uit te leggen waarom een bepaalde optie belangrijk is.

 

Geen tijd om alles te lezen, maar wel geinteresseerd in goede hosting? Zelf zouden we gaan voor een hostingprovider die in elke geval aan onderstaande eisen voldoet:

  • DNSSEC (tenzij je je domeinnaam bij een andere partij wilt onderbrengen)
  • EDNS Compliance
  • HTTPS/2
  • volledige IPv6 ondersteuning

Kies uit de hostingpartijen die overbleven een hoster met een SSL Labs score van A of A+